0745 75 97 43, 0766 56 76 99
office@unigraphics.ro

Unigraphix Pro

SERVICII WEB

 

Ce este Optimizarea web (SEO)?

Optimizarea pentru motoarele de cautare (Google, Yahoo, MSN etc.) sau SEO (Search Engine Optimization) este un proces ce are in vedere imbunatatirea pozitionarii site-ului in rezultatele motoarelor de cautare, si astfel atragerea unui numar cat mai mare de utilizatori pe site-ul dumneavoastra. In loc de optimizare, cei din domeniu mai utilizeaza si termenul de promovare, in sensul promovarii unui site sau a unor produse.

Cresterea traficului pe site

Un prim criteriu ce trebuie indeplinit de un site bine optimizat pentru motoarele de cautare este ca acesta sa corespunda standardelor web (W3C). Robotii motoarelor de cautare parcurg codul HTML (HyperText Markup Language) al site-ului, iar apoi isi creaza o "imagine" asupra site-ului. Daca ei nu pot accesa toate paginile web sau parti din acestea, rezultatele in indexare vor fi slabe. De aceea este important ca un site sa respecte standardele web. Aceasta metoda este numita si optimizarea de cod.

Traficul de pe site

Lucrul cel mai important in optimizarea site-urilor este analiza cuvintelor cheie si a concurentei pe nisa respectiva. Asta ne duce la urmatorul pas in optimizarea pentru motoarele de cautare, care este optimizarea continutului paginilor web. Scopul final in aceasta etapa este atingerea unei relevante cat mai bune a continutului site-ului la cuvintele cheie alese. Pentru rezultate cat mai bune clientul trebuie sa ne furnizeze cat mai mult text (informatii) ca si continut al site-ului. Daca ne intereseaza de exemplu produsele promotionale (agende, calendare, pixuri, tricouri, sepci) atunci vom cauta sa indexam site-ul pornind de la aceste cuvinte cheie.

Dupa realizarea site-ului, optimizarea de cod si optimizarea continutului urmeaza inscrierea site-ului in principalele motoare de cautare si in directoare web de calitate.

Este mai usor de optimizat un site necomercial fata de unul comercial, iar intr-un domeniu unde concurenta este acerba optimizarea este un proces complex si de durata, ce necesita atentie constanta. In acest moment internetul a ajuns sa ofere gazduire unor afaceri tot mai profitabile si evident si concurenta a ajuns sa creasca de la o zi la alta sau chiar de la o ora la alta, pentru ca, in meniul virtual fiecare secunda este importanta.