0745 75 97 43, 0766 56 76 99
office@unigraphics.ro

Unigraphix Pro

TIPAR OFFSET


Tiparul offset este acel proces de tiparire ce implica transferul de cerneala lichida de pe placa tipografica pe o suprafata intermediara (cum ar fi un cilindru cauciucat) si apoi pe suportul final (hartie). Offsetul este probabil cea mai raspandita metoda de imprimare, in care suportul final nu este imprimat direct de pe placa tipografica, transferul fiind intermediat de un cilindru din cauciuc care primeste cerneala de pe placa si o transfera ulterior pe hartie.

Aceasta tehnologie de tiparire este destinata lucrarilor in volume mari si foarte mari, cu tiraje incepand de la cateva mii de exemplare identice, avand aplicabilitate in cazul campaniilor de promovare adresate unui numar mare de persoane si care se deruleaza pe termen mediu si lung. Numai in conditiile unor tiraje mari tiparul offset asigura costuri reduse per exemplar tiparit, comparativ cu cel digital.

Tipar Offset

Poligrafia este una dintre ramurile industriei de multiplicare a datelor sub forma de text si ilustratii. Cele mai utilizate produse tipografice sunt: cartile, ziarele tiparite, revistele simple si pe hartie speciala, pliantele, prospectele, etichetele, ambalajele, afisele si alte produse tiparite.

Cand discutam de tehnica poligrafica ne referom la ansamblul procedeelor tehnice utilizate în vederea producerii tipariturilor de orice fel. Activitatea poligrafica este caracterizata prin operatiunea de multiplicare a textelor si imaginilor prin diverse tehnici de imprimare. Aceasta activitate se desfasoara in cadrul tipografiilor de dimensiuni mici, medii sau de dimensiuni mari (numite si combinate poligrafice).